Homeopathie

Homeopathie

 

 


Homeopathie is een krachtige natuurlijke geneeswijze, die het zelfgenezend vermogen in het lichaam aanzet en de oorzaak van de klachten aanpakt. In de klassieke homeopathie wordt uitgegaan van het zelfgenezend vermogen van de natuur, gebaseerd op de derde natuurwet van Newton (actie-reactie).

 


Al meer dan tweehonderd jaar wordt homeopathie gebruikt om gezondheidsproblemen te behandelen. Homeopathische medicijnen zijn natuurlijk en werken niet verslavend.


 

Met een homeopathisch medicijn wordt een prikkel gegeven aan het lichaam om weer in balans te  brengen en zodoende de bestaande klachten te doen verminderen en uiteindelijk te laten verdwijnen.

Het BasisprincipeHet basisprincipe van de klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze en wordt gezien als een Complementaire Alternatieve Geneeswijze, kortweg CAM.


 

Er zijn wezenlijke verschillen tussen de reguliere geneeskunde, en de complementaire geneeskunde zoals homeopathie. Homeopathie is een dynamische geneeskunde. In de reguliere zorg is ziekte iets wat je kunt zien, zoals een tumor, eczeem of een ontsteking.

 


Maar dat wat zichtbaar is, komt niet vanzelf. Het is een uiting van een proces dat al langer gaande is in het lichaam. Door alleen het uiterlijke kenmerk aan te pakken, wordt de werkelijke ziekte niet genezen.


Het proces zal doorgaan en zal zich in een later stadium opnieuw uiten. Eén op de drie mensen is ziek van een reguliere behandeling, bijvoorbeeld omdat ze geneesmiddelen gebruiken.


Patiënten krijgen tijdens de homeopathische behandeling homeopathische middelen voorgeschreven, bestaande uit gepotentieerde stoffen (stapsgewijze sterke verdunningen, in combinatie met schudden).


 

Door het toedienen van de gepotentieerde vorm, wordt het zelfgenezend vermogen van de patiënt aangesproken en ontstaat er een reactie die tot verbetering leidt. De immuniteit, weerstand, vitaliteit en de gezondheid nemen toe als reactie op een homeopathisch middel.

Bewust Gezond


Wilt u meer informatie of heeft u vragen?


Belt u gerust voor een vrijblijvende afspraak of advies of mailen mag natuurlijk ook.
            

Grondlegger van HomeopathieDe grondlegger van homeopathie is de Duitse arts en wetenschapper Samuel Hahnemann.


Voor de homeopaat is het dan ook belangrijk om te weten te komen wat er is gebeurd voordat uw klachten zijn ontstaan.


Ook uw eet - en slaapbehoeften zijn belangrijk, hoe u in het leven staat, hoe u reageert of gereageerd hebt op bepaalde gebeurtenissen in uw leven, of bepaalde ziekten die in uw familie voorkomen.


Dit zijn namelijk aanwijzingen die wijzen naar een bepaald homeopathisch middel. Er zijn wel honderden middelen waaruit een homeopaat een keuze kan maken.


Aan de hand van al deze klachten en symptomen kiest de homeopaat voor u een specifiek middel uit.